Subsidie


Als u zonnepanelen op of bij uw woning heeft, kunt u mogelijk de btw over het aankoopbedrag hiervan terugvragen bij de Belastingdienst. Dat scheelt u 21 procent in de kosten.


Btw terugvragen

Als u zelf weinig energie verbruikt (of minder dan de capaciteit die opgewekt wordt), leveren uw zonnepanelen stroom terug aan uw energiebedrijf. Uw energiebedrijf geeft u daarvoor een vergoeding of verrekent dit met het door u te betalen voorschot. Als u regelmatig en tegen vergoeding goederen of diensten levert, dan bent u een btw-ondernemer. Als btw-ondernemer kunt u de btw terugvragen over het aankoopbedrag van uw zonnepanelen. Alle informatie over btw terugvragen en de aanvraag zelf kunt u vinden op de website van de Belastingdienst.

Voorwaarden

U hoeft zich niet per se aan te melden aan btw-ondernemer. Bent u alléén btw-ondernemer omdat u met uw zonnepanelen stroom levert aan uw energiebedrijf? Én denkt u per jaar € 1.345 of minder aan btw te gaan betalen? Dan bent u niet verplicht u aan te melden als btw-ondernemer. U kunt dan echter niet de btw terugvragen die u hebt betaald toen u de zonnepanelen kocht.

Gemeentelijke subsidies

Sommige gemeenten kennen ook nog lokale subsidie voor woningverbetering, zoals het installeren van zonnepanelen. Ga naar www.energiesubsidiewijzer.nl, vul uw woonplaats in en zie of dat voor uw gemeente geldt. Sluit u voor deze investering een lening af? Dan mag u ook de rente aftrekken.

Wilt u meer weten? Ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u een offerte aanvragen? Wij helpen u graag.