Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel (of PV-paneel), zet zonlicht om in elektriciteit. Een omvormer maakt van deze energie bruikbare stroom voor in huis. De elektriciteit die wordt opgewekt wordt rechtstreeks gebruikt. Houdt u stroom over? Dan levert u terug aan de energieleverancier. De vergoeding die u daarvoor krijgt is gelijk aan uw inkooptarief. Dit wordt aan het eind van het jaar verrekend op uw energienota.

Vraag een offerte aan

Haal de zon in huis

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben veel voordelen. Naast dat u bijdraagt aan een gezonde toekomst voor de volgende generatie, zijn er nog veel meer voordelen:

  • Uw energiekosten dalen.
  • Minder afhankelijk van een energieleverancier en prijsstijgingen.
  • Uw woning stijgt in waarde.
  • Wanneer u de panelen financiert met een hypotheek, is de rente aftrekbaar.
  • U hebt een hoger rendement dan sparen via de bank.

Meer over subsidie

Haal de zon in huis

Onderhoud van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben goed onderhoud nodig. In overleg kunnen wij het jaarlijkse onderhoud verzorgen. Daarnaast werken wij samen met een partij die zonnepanelen schoonmaakt. Zo haalt u het optimale uit uw zonnepanelen!

Om te voorkomen dat vogels zich nestelen onder de zonnepanelen, kunnen we ‘Bird Blockers’ plaatsen. Zo wordt de natuurlijke ventilatie van het systeem niet verstoord. Door de takjes leveren de panelen minder op en is er een hoger risico op brandgevaar. 

Vraag een offerte aan

Haal de zon in huis