Hoe werken zonnepanelen / PV Panelen‎

Een zonnepaneel, ook wel pv-paneel genoemd, zet zonlicht om in elektriciteit. Een omvormer maakt van deze energie bruikbare stroom voor uw apparaten in huis. De elektriciteit die wordt opgewekt, wordt rechtstreeks gebruikt. Houdt u stroom over? Dan levert u terug aan uw leverancier. De vergoeding die u daarvoor krijgt is gelijk aan uw inkooptarief. Aan het eind van het jaar wordt alles op uw energienota verrekend.

Vraag een offerte aan

Haal de zon in huis

De voordelen van zonnepanelen

  • Uw energiekosten dalen.
  • U wordt minder afhankelijk van uw energieleverancier en eventuele prijsstijgingen.
  • Uw woning stijgt in waarde.
  • U kunt de rente aftrekken wanneer u de panelen financiert met een hypotheek.
  • U hebt een hoger rendement dan bij sparen via de bank.

Meer over subsidie

Haal de zon in huis

Onderhoud Zonnepanelen

Het is uiteraard het beste om uw zonnepanelen goed te onderhouden. In overleg kunnen wij het jaarlijkse onderhoud voor u verzorgen, tevens hebben wij contact met een goede partij die zonnepanelen schoonmaakt, zo haalt u het optimale uit uw zonnepanelen! Vraag ons naar de mogelijkheden.

Het komt vaak voor dat vogels gaan nestelen onder de zonnepanelen, hierdoor wordt de natuurlijke ventilatie van het systeem verstoord. Door de takjes brengen de panelen minder op en is er zelfs een hoger risico op brandgevaar. Als extra optie kunt u uw zonnepanelen beschermen met 'Bird Blockers'. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Vraag een offerte aan

Haal de zon in huis