Profiteer van de subsidies op zonnepanelen

Als u zonnepanelen op of bij uw woning heeft, kunt u mogelijk de btw over het aankoopbedrag hiervan terugvragen bij de Belastingdienst. Dat scheelt u 21 procent in de kosten.

Vraag een offerte aan

Haal de zon in huis

btw teruggave zonnepanelen

Als u zelf weinig energie verbruikt (of minder dan de capaciteit die opgewekt wordt), leveren uw zonnepanelen stroom terug aan uw energiebedrijf. Uw energiebedrijf geeft u daarvoor een vergoeding of verrekent dit met het door u te betalen voorschot. Als u regelmatig en tegen vergoeding goederen of diensten levert, dan bent u een btw-ondernemer. Als btw-ondernemer kunt u de btw terugvragen over het aankoopbedrag van uw zonnepanelen. Alle informatie over btw terugvragen en de aanvraag zelf kunt u vinden op de website van de Belastingdienst.

Vraag een offerte aan

Haal de zon in huis

Voorwaarden btw teruggave zonnepanelen

U hoeft zich niet per se aan te melden aan btw-ondernemer. Bent u alléén btw-ondernemer omdat u met uw zonnepanelen stroom levert aan uw energiebedrijf? Én denkt u per jaar € 1.345 of minder aan btw te gaan betalen? Dan bent u niet verplicht u aan te melden als btw-ondernemer. U kunt dan echter niet de btw terugvragen die u hebt betaald toen u de zonnepanelen kocht.

Vraag een offerte aan

Haal de zon in huis

Gemeentelijke subsidies zonnepanelen

Sommige gemeenten kennen ook nog lokale subsidie voor woningverbetering, zoals het installeren van zonnepanelen. Ga naar www.energiesubsidiewijzer.nl, vul uw woonplaats in en zie of dat voor uw gemeente geldt. Sluit u voor deze investering een lening af? Dan mag u ook de rente aftrekken. Wilt u meer weten? Ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u een offerte aanvragen? Wij helpen u graag.

Vraag een offerte aan

Haal de zon in huis

EIA (energie-investeringsaftrek) voor uw bedrijf?

De focus van deze subsidie is energie besparen door slim te investeren in duurzame energie opwekking. Hiermee kan u als bedrijf wel tot 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u ook minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Nog meer goed nieuws: De EIA-Regeling is vernieuwd! Daarmee is de aanschaf van zonnepanelen bijvoorbeeld nog aantrekkelijker! Want men heeft de ondergrens verlaagd van 25 naar 15 kilowattpiek. Kwam u hiervoor eerder niet in aanmerking, dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken of daar nu sinds 2020 verandering in is gekomen!

Extra informatie EIA

Haal de zon in huis

SDE (stimulering duurzame energie)

Komt uw bedrijf in aanmerking voor de SDE (Stimulering Duurzame Energie)? De SDE is in het leven geroepen voor ondernemers die (veel) meer duurzame energie produceren dan men zelf gebruikt. Als dat het geval is dan komt men in aanmerking voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Hierbij wordt het prijsverschil tussen grijze en groene energie energie vergoedt zodat u als ondernemer de duurzaam geproduceerde groene stroom op de gewone energiemarkt kwijt kunt. 

Extra informatie SDE

Haal de zon in huis

KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek)

Bent u al gewezen op de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)? Dat doen wij graag, want ook de KIA is een aantrekkelijke subsidie voor uw bedrijf. Met deze regeling kunt u tot maximaal 28 % van uw investering in zonnepanelen extra aftrekken van uw winst.

Extra informatie KIA

Haal de zon in huis

Zonnepanelen zakelijke gebruikers

Voor MKB-bedrijven en andere zakelijke partijen met een kleinverbruikersaansluiting zoals woningcorporaties, scholen, sportverenigingen en theaters wordt de ISDE tijdelijk (de komende drie jaar) uitgebreid met subsidie voor kleinschalige energieopwekking met zonnepanelen en windmolens. Daarnaast blijft het voor zakelijke partijen mogelijk om subsidie aan te vragen voor warmtepompen en zonneboilers. 

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl

Vraag advies of een offerte aan

Haal de zon in huis