Ondergrens Energie-investeringsaftrek (EIA) is verlaagd

De regels van EIA zijn aangepast. Waar de ondergrens in 2019 nog op 25 kilowattpiek lag, is deze nu vastgesteld op 15 kilowattpiek. Hiermee komen ook de kleinere systemen in aanmerking voor deze regeling. De regeling is verlengd tot 2024.

Voor bedrijven is investeren in duurzame energie op vele fronten een goed idee. U draagt uw steentje bij aan een beter milieu, maar ook aan uw eigen financiële gezondheid. Want door middel van de EIA-regeling kan men 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, let op dat is bovenop de gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je als bedrijf minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Daarnaast mag men in het jaar dat men zonnepanelen aanschaft nog een extra bedrag in aftrek brengen.

Dhr. Hagen van De Centrale BTW Teruggave zegt hierover het volgende; ‘’De extra aftrek bedraagt voor elke kilowattpiek 45% van € 750,-. De EIA gaat bijna altijd hand in hand met de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek), die maximaal 28% van de investering bedraagt. Samen bedraagt dit dus een extra aftrek van maximaal 73%!’’

Naast zonnepanelen kunt u ook aan de volgende vormen van duurzame energie denken: zon-pv, LED verlichting en opslag van elektrische energie.

Investeren in duurzame energie is altijd een goed idee geweest, omdat zich dit altijd terugverdiend. Maar in 2020 heeft u werkelijk geen reden meer om niet over stappen.

Vraag een offerte aan